אחריות למשפחה מחייבת חשיבה גם על מצבים שרובנו מעדיפים לא לחשוב עליהם. ביטוח החיים מבטיח את עתידם הכלכלי של היקרים לנו גם במקרה של מוות בגיל צעיר יחסית, ובנוסף ניתן להרחיב את הפוליסה כך שתכסה גם מקרי נכות עקב תאונה. לנוכח החשיבות העצומה של ביטוח חיים, מומלץ לתכנן את הפוליסה בעזרת מומחה בתחום – הניסיון רחב ההיקף והיחס האישי של דידי פרידלנדר מבטיחים ביטוח אופטימלי.
איך לבחור את סכום הביטוח?
הסוגיה המהותית ביותר במסגרת רכישת ביטוח חיים היא הסכום שיקבלו המוטבים אם חלילה תידרש הפעלת הפוליסה. סכום גבוה מדי יוביל לפרמיה חודשית יקרה ולעלות מצטברת מיותרת. סכום נמוך מדי עלול שלא להספיק לצרכי המשפחה במקרה של מוות.
חישוב הסכום שיירשם בפוליסה מבוסס על גילאי בן/בת הזוג ובעיקר הילדים ופרק הזמן שבו הם עדיין זקוקים לתמיכה כספית. בדרך כלל נהוג לדאוג לכל צרכי הילדים עד גיל 21-27. בנוסף משפיעה גם רמת החיים הנוכחית של המשפחה והסכום שיידרש כדי לשמר אותה.
בחירה משמעותית נוספת היא לגבי אופן תשלום הפיצוי: ברירת המחדל והאופציה הנפוצה היא תשלום חד-פעמי של סכום כסף גבוה . יחד עם זאת ישנה גם אפשרות לתשלומים חודשיים קבועים, ומומלץ לשקול מה נכון יותר עבור המשפחה למשל המלצה על סכום פיצוי חודשי כשיש חשש שהמוטבים בביטוח יתקשו להתנהל נכון עם סכום כסף חד פעמי או לחילופין להפך להמליץ על סכום פיצוי חד פעמי בהתחשב במוצרים קיימים – כגון קיומה של קרן פנסיה מקיפה הכוללת כבר פיצוי חודשי לשארים במקרה פטירה לפני גיל פרישה.
דגשים חשובים נוספים
על-מנת להבטיח ראש שקט באמת, כדאי להוסיף על ביטוח חיים בסיסי, שנקרא ריסק, גם כיסוי למקרי נכות לצמיתות עקב תאונה. כדאי לדעת שהפיצוי על הנכות, שמסייע בהתמודדות עם האתגרים המורכבים, לא מתקזז עם התשלומים האחרים מביטוח לאומי וכו'.
דגש נוסף הוא בחינה מדוקדקת של כל תיק הביטוחים. אמנם במקרה של מוות, אם ישנם מספר ביטוחי חיים כל החברות משלמות במקביל את סכום הפיצוי שנקבע בפוליסה, אבל המחיר הוא כמובן כפל פרמיות בכל חודש – ייתכן שלא לצורך. בפרט כדאי לבחון את החסכונות הפנסיוניים, שבמקרים רבים כוללים גם רכיב ביטוחי.
המלצה חשובה אחרת היא לבחון היטב גם ביטוח חיים קיים, על-מנת לוודא שהוא אכן זה המתאים לכם ביותר. דידי פרידלנדר, סוכן ביטוח בעל ידע מקצועי רחב היקף ומחויבות אמיתית לכל לקוח, יעזור לכם לדאוג ליקיריכם בדרך המשתלמת ביותר.